Prajitura austriaca cu mere

Se porneste cuptorul. Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in part

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • un praf de martipan (pentru culoare)
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 2 linguri gem de caise

Mod de preparare

Se porneste cuptorul.

Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.

Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.

Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia