Prajitura aromata cu morcovi

O minunatie de prajitura... aromata, parfumata si super gustoasa! :x Aroma ingredientelor de toamna ne parfumeaza casa chiar si sub forma unei prajituri, merita incercata! :x

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura aromata cu morcovi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 zahar brun
  • 200 ml ulei ( sau ulei de cocos pentru un plus de savoare)
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 250 g piure de ananas
  • 100 g nuci macinate sau taiate grosier
  • 200 g morcov ras
  • optional: stafide
  • merisoare

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.

Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si cuisoarele macinate si le adaugam peste compozitia de oua, omogenizam din nou pana incorporam bine toate ingredientele.

Adaugam si morcovii rasi, piureul de ananas (am blendat 250 g de ananas din conserva), nucile macinate (aici mai puteti adauga si stafide, merisoare, fructe uscate, pe care eu le-am omis) si amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava de aragaz, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava de 20/30cm. Coacem prajitura cca.1 ora sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra in cazul meu, sau o puteti inveli intr-o delicioasa crema de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce