Prajitura aromata cu gris

CREMA: Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se adauga si 2 linguri de c

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura aromata cu gris

Ingrediente

  • un pachet mare de biscuiti
  • zahar
  • un pachet si jumatate de margarina
  • un pahar de gris
  • cacao
  • arome --de rom si lamaie
  • am folosit

Mod de preparare

CREMA:

Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se adauga si 2 linguri de cacao si se coace bine crema rezultata. Cand este gata se adauga un pachet de margarina si arome.

ASAMBLARE:

-Se pregateste tava in care se va pune prajitura:

-Se pune pe fundul tavii hartie de copt.

-Se zdrobesc 10-12 biscuiti si se pun pe fundul tavii, peste hartia de copt.

-Peste biscuitii zdrobiti se pun biscuiti 'cu fata in jos' asa cum ai tapeta fundul tavii.

-Se adauga crema cu gris peste biscuiti.

-Dupa ce am pus crema, se pune un rand de biscuiti peste ea, 'cu fata in sus'.

-Se topesc intr-o craticioara 100-150gr de margarina, cu 3 linguri de cacao, 3 linguri de apa si jumatate de pahar de zahar.

-Se adauga esenta de rom.

-Se toarna peste biscuiti.

-Se orneaza.

-Se da la rece pana a doua zi.

Am ornat cu coaja de lamaie confiata, bombonele de post si bucatele de nuca pralinata.
Pofta buna!

Reteta Prajitura aromata cu gris a fost propusa de fel70 pe forum culinar.ro

Alte retete de post gasiti aici:

Negresa de post,

Rulada cu mere (de post),

Salam de biscuiti (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Mosocoarna cu prune
1
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
2
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Parteneri
Briose aperitiv cu branza si chimen
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu branza si chimen

Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....

Briose aperitiv cu branza si chimen
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide