Prajitura

Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • (3 linguri cacao daca se face blatul cu cacao si se pune mai putina faina
  • doar 8 linguri)
  • Crema Suhaida: 250 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita faina
  • 4 linguri varf cacao
  • 250 g unt
  • esenta rom
  • Pentru insiropat blatul: apa
  • zahar
  • esenta de rom
  • Pentru ornat: frisca batuta cu zahar (dupa gust) si trandafiri facuti cu cornetul

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema se procedeaza astfel:

1. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul 5 minute, se pune laptele, faina si cacaoa. Apoi se fierbe in bain-marie. Crema trebuie sa se ingroase bine. Se da la rece.

2. Se freaca untul (sau margarina) cu mixerul putin de tot, dupa care treptat lingura cu lingura se adauga in unt crema si se amesteca si se pune cateva picaturi de rom.

3. Se taie in doua blatul care este dreptunghiular), se insiropeaza cu siropul fiert in prealabil din apa, zahar si esenta de rom (sau de migdale);

3. Se umple foile cu crema racita

4. Se acopera prajitura cu frisca si se orneaza cu trandafiri facuti din crema cu care s-au umplut foile sau cumparati din comert.
Se taie bucati, in special in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Aperitiv oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv oua scotiene

De mai bine de un an imi doream sa pregatesc aceasta reteta, dar parca niciodata nu mi se lega de maini. Mereu preparam...

Aperitiv oua scotiene
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide