Prajitura

Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura

Ingrediente

  • Pentru foi: 450g. faina
  • un varf de cutit de bicarbonat alimentar
  • o lingurita suc de lamaie
  • 150g. untura
  • 2 oua intregi
  • putin lapte
  • Pentru crema: 1/2 l. lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri gaina
  • 2 vanilii
  • 150g. margarina
  • Pentru glazura: 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • margarina cat o nuca

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru foi, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic, pe care il impartim in cinci. Se coc 5 foi subtiri pe fund de tava uns cu ulei sau untura.

Se prepara crema: se amesteca 6 linguri zahar cu 6 linguri faina si putin cate putin 1/2 l. lapte rece. Se pune pe foc si se amesteca mereu, se fierbe crema, care trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase.Se ia de pe foc si, imediat, se incorporeaza in crema fierbinte margarina, taiata bucatele, in prealabil, apoi se adauga vanila, se amesteca bine si se umplu foile.

Se prepara glazura: se amesteca cacaoa cu zaharul si putina apa cat sa le dizolve. Se pune la fiert, se amesteca mereu, apoi se adauga margarina, se amesteca in continuare ca aceasta sa se dizolve si se acopera prajitura. Cine nu doreste sa o glazureze, o poate pudra cu zahar praf. Se taie abia a doua zi.

Este o prajitura foarte veche, din 1907, cand se folosea untul de casa, in loc de margarina.
Se poate taia patratele, romburi sau ca napolitanele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide