Portofele cu frisca

Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 gr faina
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 50 gr amidon
  • 50 gr unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 jumatate plic de drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru crema:
  • frisca
  • zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 12-15 capsuni
  • 1 kiwi

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul ramas, dupa care se incorporeaza spuma in crema de galbenus, apoi se adauga faina, combinata cu amidonul si drojdia. Se amesteca totul, usor si se adauga untul cald, topit in prealabil. Aluatul se intinde si se taie rondele cu diametrul de 12 cm. Acestea se asaza intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se lasa la copt 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180- 200 de grade C. Se pun apoi discurile de aluat pe un servet presarat cu zahar pudra, se pliaza si se lasa la racit. Se umplu apoi, portofelele cu frisca si se aplica pe fiecare "portofel" 2 benzi, din carton. Se presara cu zahar pudra, apoi se indeparteaza benzile.


Prajitura se serveste ornata cu kiwi si capsuni.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia