Portocale glasate

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce s

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • portocale mijlocii
  • 1/2 kg. zahar
  • 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza
  • ulei de migdale

Mod de preparare

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce se aseaza in picioare, unele langa altele, pe o sita. Se lasa cateva minute intr-un loc aerisit sa se sbiceasca. Intre timp se fierbe un sirop din 1/2 kg. zahar, 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza ca si pentru glasura de zahar, dar mai legat, si anume: lasand sa cada cateva picaturi de sirop intr-o ceasca cu apa rece, aceasta se intareste, avand consistenta unei bomboane englezesti. Se tine la cald, pe marginea aragazului. Se ia cu mana cate o felie de portocala, se introduce in sirop, si imediat ce s-a imbracat in glasura, se scoate cu ajutorul unei furculite cu trei dinti, fara ca sa intepam felia de portocala (zeama ce-ar iesi din ea ar topi foarte repede glasura). Scotand felia, stergem usor furculita pe marginea cratitei, ca sa nu se ia sirop mai mult decat trebuie. Se procedeaza la fel cu toate feliile de portocala, ce se aseaza in picioare pe o placa de marmura unsa cu ulei de migdale. Cand sunt toate gata, si intarite, se pune fiecare in cate o forma mica de hartie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia