Portocale glasate

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce s

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • portocale mijlocii
  • 1/2 kg. zahar
  • 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza
  • ulei de migdale

Mod de preparare

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce se aseaza in picioare, unele langa altele, pe o sita. Se lasa cateva minute intr-un loc aerisit sa se sbiceasca. Intre timp se fierbe un sirop din 1/2 kg. zahar, 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza ca si pentru glasura de zahar, dar mai legat, si anume: lasand sa cada cateva picaturi de sirop intr-o ceasca cu apa rece, aceasta se intareste, avand consistenta unei bomboane englezesti. Se tine la cald, pe marginea aragazului. Se ia cu mana cate o felie de portocala, se introduce in sirop, si imediat ce s-a imbracat in glasura, se scoate cu ajutorul unei furculite cu trei dinti, fara ca sa intepam felia de portocala (zeama ce-ar iesi din ea ar topi foarte repede glasura). Scotand felia, stergem usor furculita pe marginea cratitei, ca sa nu se ia sirop mai mult decat trebuie. Se procedeaza la fel cu toate feliile de portocala, ce se aseaza in picioare pe o placa de marmura unsa cu ulei de migdale. Cand sunt toate gata, si intarite, se pune fiecare in cate o forma mica de hartie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide