O reteta de placinte cu mar si miez de nuca si gust de scortisoara delicioasa pe care o gatesc cu placere si care place intregii familii.
Intr-un lighean, se pune faina cernuta peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si apa calduta. Se framanta aluatul si se lasa la crescut cca. 30 min. la caldura.
Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul. La sfârșit, când mărul este calit, se adaugă scorțișoara.
Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit peste care se pune miez de nuca. Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic, in cuptorul de la aragaz, cca. 25 -30 min. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii