Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!
amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.
adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare
framanta bine aluatul, aproximativ 5 min
pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min
intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt
coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor
scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs
amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul
scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime
pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime
pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul
taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt
unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule
coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra
scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii