Placintele fragede cu dovleac

Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placintele fragede cu dovleac

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • Umplutura:
  • 800 g dovleac
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.

adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare

framanta bine aluatul, aproximativ 5 min

pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min

intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt

coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor

scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs

amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul

scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime

pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime

pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul

taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt

unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule

coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra

scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia