Din faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi mareste de doua ori volumul.
Din faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi mareste de doua ori volumul. Se intind apoi foi rotunde de marimea unei farfurii. In mijlocul fiecareia, se pune cite o lingura de umplutura, se indoaie foaia, se preseaza cu degetele pe margine sa se lipeasca bine. Se coc in uleiul incins, pe ambele parti. Umplutura se prepara amestecind brinza cu ouale si mararul. Placintelele, dupa ce s-au copt, se ung cu smintina si se pun una peste alta sa se fragezeasca.
Se servesc fierbinti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii