Placinte cu branza

Placintele cu branza sunt delicioase. Branzoicile se fac foarte usor, pot fi puse si la pachet, si cu siguranta vor fi pe placul copiilor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu branza

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml sana
  • umplutura:
  • 300 g branza de vaci proaspata
  • 200 g crema de branza
  • 2-3 oua
  • 200 g zaharcoaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura gris sau faina
  • uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri lapte
  • zeama de lamaie sau esenta de vanilie

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam untura, ouale batute si iaurtul. Incepem sa framantam o coca elastica si nelipicioasa.Daca este nevoie se mai adauga apa calduta. Acoperim vasul si lasam la dospit cca 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

branza de vaci, crema de branza o amestecam cu zaharul si lasam cca 5 minute asa. Adaugam ouale batute, zeama si coaja de la lamaie, faina si amestecam. Dam la frigider pana creste aluatul.

Pe masa infainata intindem o foaie si taiem patratele si adaugam cate o lingura de branza (eu am adaugat la cateva placinte si visine din compot scurse bine si date prin faina). Impaturim ca un plic si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, repetam pana terminam.

Uns:

galbenusurile le amestecam cu laptele si zeama de lamaie. Si ungem placintele dam la cuptor pana se rumenesc. Iar dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra


Placintele cu branza sunt o gustare dulce delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia