Batem spuma 4 galbenusuri cu 15 dkg unt sau margarina, adaugam 3 dkg de drojdie inmuiata in putin lapte, 30 dkg de faina si putina sare, framantam bin
Batem spuma 4 galbenusuri cu 15 dkg unt sau margarina, adaugam 3 dkg de drojdie inmuiata in putin lapte, 30 dkg de faina si putina sare, framantam bine. Impartim aluatul in 2 parti. Intindem o parte si captusim cu ea o tava de marime medie. Umplutura: amestecam 75 dkg de branza de vaca cu 25 dkg zahar si 1 pachet de zahar vanilat, adaugam 10 dkg de stafide si coaja rasa de la o lamaie. Turnam amestecul in tava tapetata cu aluat si acoperim cu cealalta foaie. Lasam sa se odihneasca 3 ore si coacem in cuptorul fierbinte. Decoram cu zahar pudra.
Alte prajituri recomandate
Prajitura mere
Cornulete nuca
Prajitura Carpati
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii