Placinta simpla cu branza

Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin 2-2,5 cm inaltime si se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 gr unt sau margarina
  • 40 gr zahar
  • 2 galbenusuri de oua
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr branza (grasa)
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 gr zahar
  • 100 ml smantana
  • 3-4 linguri de gris
  • pentru a unge partea de sus 100ml smantana si 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin 2-2,5 cm inaltime si se tapeteaza cu unsoare. Se intinde aluatul de grosimea unui deget se pune in tava, se presara cu putina faina si la temperatura camerei se tine la dospit cca 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura: se zdrobeste branza, se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, coaja de lamaie si un pic de sare si se framanta bine. Dupa care se adauga spuma batuta din albusurile de oua. Se presara uniform pe aluatul dospit grisul si se pune uniform crema de branza obtinuta. 100ml de smantana se amesteca cu galbenusul de ou si se unge partea de sus a umpluturii. Dupa ce se pune branza se pune aluatul la copt. Se coace la foc mediu cca 40 de minute, pana cand aluatul se separa de marginea tavii iar branza capata o culoare aurie. Aluatul copt se acopera si se tine la aburi cca 8-10 minute.
Alte retete cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia