Pentru toti iubitorii de placinte cu mere/fructe in general, aceasta reteta vine la fix in perioada de vara cand gasim visine proaspete. Urmeaza reteta pas cu pas si prepar-o si tu.
Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si amestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult!. Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.
Intr-o tigaie topiti untul si puneti visinele impreuna cu zaharul si condimentele si amestecati usor pana cand zaharul se dizolva, apoi puneti cele 2 linguri de amidon, amestecati bine, apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tarta sau placinta cu diametrul de 26 cm si preincalziti cuptorul la 180 grade.
Impartiti aluatul in doua parti egale. Presarati bine cu faina suprafata de lucru. Din jumatate de aluat intindeti o foaie care sa acopere peretii tavii. Din cealalta jumatate de aluat puteti intinde o foaie simpla care sa acopere suprafata placintei sau puteti face urmatorul lucru:
Intindeti o foaie dreptunghiulata pe care o taiati apoi pe latime in 12-14 fasii din care faceti o impletitura in felul urmator. Pe o planseta presarata cu faina asezati sase fasii la distanta egala astfel incat sa cuprinda diametrul tavii in care veti coace placinta. Indepartati capetele la trei dintre fasii, iar peste celelalte trei asezati inca o fasie de aluat. Aduceti la loc capetele primilor trei fasii, apoi indepartati celelalte trei fasii si asezati inca o fasie. Repetati procedeul pana ajungeti la capatul impletiturii, sper ca se intelege mai bine din poze. Perforati fundul aluatului asezat in tava si turnati visinele impreuna cu tot sosul format. Ungeti marginile cu galbenus batut cu putin lapte, apoi ajutandu-va de planseta asezati impletitura (prin alunecare) peste visine. Taiati marginile in surplus, presati marginile impletiturii de foaia din tava. apoi ungeti impletitura cu ou si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Cand este gata lasati placinta sa se raceasca detot in tava si abia apoi taiati-o. Mai multe explicatii despre tehnica de impletire
Pofta buna! Reteta Placinta cu visine a fost propusa de KikenHana pe forum www.culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de...
Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Comentarii