Puneti faina intr-un castron. Faramitati drojdia si amestecati-o cu 175 ml lapte caldut si 1 lingura zahar. Presarati putina faina, acoperiti castronu
Puneti faina intr-un castron. Faramitati drojdia si amestecati-o cu 175 ml lapte caldut si 1 lingura zahar. Presarati putina faina, acoperiti castronul cu un servet curat si lasati-l intr-un loc cald cca. 20 min. Framantati aluatul in continuare, cu restul de zahar, oul, untul si sarea, pana obtineti un aluat omogen. Acoperiti si mai lasati 30 min la crescut. Curatati merele, taiati-le in 4, indepartati samburii si taiati-le in felii cat mai subtiri.. Incalziti mierea si caliti in ea merele cca 1 min. Puneti stafidele, migdalele si amidonul, lasati sa dea in clocot, apoi luati-le de pe foc. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Aluatul framantat il impartiti in 3 parti, iar 2 parti intindeti-le pe rotund. Ungeti cu grasime o forma de sufleu, tapetati-o cu o foaie de aluat iar cu ultima treime formati o margine. Intindeti amestecul cu mere, puneti a doua foaie de aluat, presati-o si taiati marginea drept. Decupati o gaura mica in aluatul acoperitor. Amestecati restul laptelui cu galbenusul, ungeti prajitura cu acest amestec si o coaceti cca 45 min., eventual, acoperiti-o. Lasati-o sa se raceasca, ornati-o cu feliute de mere uscate si presarati-o cu zahar pudra.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii