• pune 2 linguri de ulei intr-o oala mai mare, adauga apoi dovleacul si merele rase stropite cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Amesteca usor si adauga zaharul brun si zaharul vanilat. Lasa-le sa se inmoaie, la foc potrivit, aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Adauga la final stafidele, coaja de lamaie si scortisoara. Lasa compozitia sa se raceasca putin.
• pune pe blatul de lucru o foaie de placinta si unge-o cu putin ulei, adauga deasupra inca o foaie, unge-o cu ulei si inca o foaie, la fel unsa cu ulei. Pune o treime din compozitie si intinde-o pe toata foaia, apoi ruleaza usor.
• procedeaza la fel si cu restul foilor, pana obtii 3 rulouri.
• unge vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital cu ulei si aseaza rulourile in forma de spirala.
• unge-le deasupra cu putin ulei si acopera vasul cu capacul invelit intr-un prosop curat de bucatarie. Astfel, aburii formati in timpul gatirii/coacerii nu vor cadea peste placinta si nu o vor inmuia.
• seteaza pe modul de gatire High, pentru 3 ore
• scoate apoi placinta pe un platou si dupa ce s-a racit, pudreaz-o cu zahar pudra.
Savureaza cu placere!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !
Ciorba rosie de gaina cu razalaiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii