Aceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si rapida.
Sfaramam untul in faina amestecata cu praful de copt. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale si atata smantana cat sa obtinem un aluat moale si framantam. Impachetam aluatul in folie si punem la rece.
Intre timp curatam merele si le razuim. Stoarcem pe ele lamaia si adaugam zahar, scortisoara, si coaja de lamaie rasa dupa gust.
Impartim aluatul in 2 parti si le intindem la 2-3 mm grosime, pe o suprafata presarata cu faina. Punem o foaie intr-o tava captusita cu hartie de copt si presaram cu nuca macinata. Nivelam umplutura de mere si acoperim cu cealalta foaie, sau putem taia aluatul fasii si face un grilaj. Impungem cu furculita de- a lungul aluatului, ungem cu ou si punem la cuptor.
Coacem placinta cu mere la 180 de grade C, 35-40 de minute. Taiem patratele si le presaram cu zahar pudra.
Se serveste cu sos de vanilie sau inghetata!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii