Placinta cu mere

Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de miere, se amesteca pana la di

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi pentru placinta din comert sau foi pregatite in casa: 1 pachet margarina
  • 150 ml apa
  • 20 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita miere
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura: 1 kg mere acrisoare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura gris (daca merele sunt prea zemoase)

Mod de preparare

Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de miere, se amesteca pana la dizolvare. Paharul se completeaza cu apa calduta si se varsa peste margarina, se presara faina, se framanta cu mana pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Bolul cu aluat se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca, intr-un loc caldut, 1-2 ore.

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, se adauga zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa.

Aluatul crescut se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate, pe o plansa presarata cu cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta.

Tava se unge cu margarina si faina sau se aseaza o hartie pentru copt. Peste foaia de placinta din tava, se adauga umplutura de mai sus. Deasupra se adauga cea de-a 2 foaie de aluat. Se da la cuptor pana ce palcinta se rumeneste, aproximativ 40-45 minute. Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat si se lasa 30 minute.
Se taie in bucatelele dorite si se presara cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide