Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un desert gustos la masa in familie de duminică.:) Pofta buna!
Margarină la temperatura camerei o frecam cu zahărul, adăugăm sarea ,esenta si zahărul vanilat mixam până devine ca o crema apoi adăugăm oul si smantana ,mixam dupa care punem faina până obținem un aluat de consistenta medie din care formăm doua foi .
Umplutura :merele rase se pun intr o cratiță impreuna cu zahărul și zeama de lămâie, amestecăm constant sa nu se prindă. Lăsăm pe foc cam 10 minute iar la sfârșit adăugăm scorțișoară dupa gust .
Așezăm prima foaie in tava punem randul de mere apoi acoperim cu cealaltă foie pe care o vom înțepa cu furculița.
Coacem la 180 -200 grade timp de 40 de minute . Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii