Imi plac dulciurile cu fructe si aceasta placinta am facut-o cand am cules merele din gradina si le-am asezat pentru iarna . Am ales sa fac un aluat simplu , un fel de foietaj de casa si vi-o recomand cu mare drag. In loc de mere se poate folosi branza ,si daca doriti chiar se poate pune spanac pentru a obtine o placinta sarata . Aceasta placinta dupa ce este coapta se poate pudra cu zahar pudra , dar cum am acasa un mofturos mic care imi zpune ,,NU vreau sa mananc pentru ca ai pus prea mult zahar ,, aleg sa nu o pudrez .
Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste faina . Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios. Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca , aproximativ 1-2 ore sau peste noapte . Umplutura: Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja ,asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate . Intr-un vas pe foc punem untul la topit si adaugam merele , zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca . Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28x40cm) . Din loc in loc il intepam cu furculita . Asezam peste el merele calite si racite ,iar peste jumatea de aluat ramasa. Cu un ou batut ungem foaie de deasupra si apoi o impungem cu furculita . Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii