Sfaramam untura in faina, adaugam drojdia si sarea si framantam cu smantana. Legam aluatul intr-o carpa de panza si il punem intr-o oala cu apa rece.
Sfaramam untura in faina, adaugam drojdia si sarea si framantam cu smantana. Legam aluatul intr-o carpa de panza si il punem intr-o oala cu apa rece. Cand aluatul urca la suprafata apei (cca. 2 ore) il scoatem si il punem pe o suprafata presarata cu faina, taiem fasii lungi din el si le rulam, le taiem in bucati de 8 cm, le ungem cu ou si eventual presaram cu nuca taiata marunt. Le coacem pana devin rosii. Putem si sa intindem aluatul si sa il umplem cu crema mac sau nuca si sa formam cornulete.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu mere
Placinta cu mere
Tort mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii