Placinta cu iaurt si vanilie

Placinta cu iaurt si vanilie este o placinta pufoasa, lejera si ideala alaturi de o ceasca cu cafea sau cu ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu iaurt si vanilie

Ingrediente

  • - 1 pachet foi subtiri de placinta
  • - 800 gr iaurt gras (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • - 6 oua
  • - 150 gr zahar tos
  • - 1 pastaie de vanilie/1/2 lingurita praf de vanilie
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 150 gr unt topit

Mod de preparare

Inainte sa va apucati de placinta (cam cu max 30 minute), scoateti foile si lasati-le la decongelat. De asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca, la foc potrivit.

Prima data vom separa alubusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, pana la omogenizare si le lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul tos pregatit, pana cand acesta se topeste. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.

Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt.

Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.
Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.

Pofta Buna!


Placinta de iaurt cu vanilie se serveste cu zahar pudra si alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

Sursa acestei retete este Blogul culinar Delicious Flavours

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce