Placinta cu iaurt si vanilie

Placinta cu iaurt si vanilie este o placinta pufoasa, lejera si ideala alaturi de o ceasca cu cafea sau cu ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu iaurt si vanilie

Ingrediente

  • - 1 pachet foi subtiri de placinta
  • - 800 gr iaurt gras (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • - 6 oua
  • - 150 gr zahar tos
  • - 1 pastaie de vanilie/1/2 lingurita praf de vanilie
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 150 gr unt topit

Mod de preparare

Inainte sa va apucati de placinta (cam cu max 30 minute), scoateti foile si lasati-le la decongelat. De asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca, la foc potrivit.

Prima data vom separa alubusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, pana la omogenizare si le lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul tos pregatit, pana cand acesta se topeste. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.

Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt.

Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.
Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.

Pofta Buna!


Placinta de iaurt cu vanilie se serveste cu zahar pudra si alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

Sursa acestei retete este Blogul culinar Delicious Flavours

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia