Placinta cu fructe

Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu unt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 dkg drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 dl lapte caldut
  • 60 dkg faina
  • 20 dkg unt
  • 1 ou
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • ½ lingurita sare
  • ½ baton de vanilie
  • 15 dkg stafide
  • 5 dkg papaya confiata
  • 5 dkg ananas confiat
  • 5 dkg caise confiate
  • 2 linguri rom
  • 17 dkg baton de martipan
  • 5 dkg unt
  • 10 dkg zahar pudra vanilat
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu untul, oul batut, coaja rasa de lamaie, sarea, samburii din batonul de vanilie si drojdia cu lapte. Preparam un aluat tare, adaugam lapte daca este necesar si lasam la dospit 15 minute. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si presaram deasupra fructele stoarse. Rulam batonul de martipan la lungimea aluatului si il pozitionam in mijloc, impaturim aluatul in 3 si apasam capetele. Punem aluatul intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt in asa fel incat partea indoita sa vina dedesubt. Facem doua adancituri pe lungimea aluatului. Lasam la dospit 20-30 de minute si coacem in cuptorul pre-incalzit. Scoatem painea pe o suprafata, o ungem cu unt topit si presaram cu zahar pudra vanilat.
Alte retete cu prajituri gasiti aici

Tiramisu original

Tarta cu visine

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia