O placinta pe care o pregatesc cu mare drag entru familia mea, e sanatoasa si gustoasa!
Se prepara intai aluatul pentru foile de placinta: se pune apa putin incalzita intr-un castron iar apoi se adauga drodia si sarea sei se amesteca bine pana la dizolvare, se adauga ouale si uleiul iar apoi faina in ploaie, se framanta bine si se lasa la dospit. Se pune deoparte intr-un loc cald (eu pun de obicei castronelul pe aragaz pentru ca in realabil pregatirii placintei aprind cuptorul). Se rade dovleacul si dupa ce aluatul a crescut il impartim in 5 parti egale pentru 5 foi.
Se intind foile si pe fiecare se presara dovleac si zahar dupa gust.
Se ruleaza si se aseaza in tava. Dupa ce am terminat de rulat toate cele 5 foi dam la cuptor la foc potrivit. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii