Placinta cu dovleac este un desert de toamna nemaipomenit. Nu doar merele pot fi folosite in aceasta perioada pentru retetele de placinta, ci si dovleacul dulce.
In primul rand trebuie pregatit piureul de dovleac. Se spala dovleacul si se taie in felii subtiri apoi se pun intr-o tava la cuptor pentru aproximativ o ora la foc mediu. Se face proba cu furculita, daca intra usor in dovleac inseamna ca e copt. Apoi se curata de coaja si se paseaza in robotul de bucatarie.
Din ingredientele pentru aluat se framanta bine un aluat de tarta care se pune intr-o folie si se da la rece pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate aluatul de tarta din frigider, se face o foaie, se aseaza in tava de tarta, se inteapa din loc in loc iar deasupra se pune folie de aluminiu cu boabe de fasole, monezi sau orice altceva pentru a se coace uniform aluatul. Se da la cuptor 10 minute apoi se scoate si se inlatura folia.
Pentru umplutura se bat bine cele 3 oua cu zaharul brun, se adauga aromele apoi se incorporeaza incet si laptele praf si faina cernute printr-o sita. Adaugam si piureul de dovleac si amestecam bine.
Se toarna aceasta compozitie peste aluatul de tarta si se da la cuptor initial pentru 15 minute la foc mare, apoi inca 40-45 la foc mai mic. Dupa 15 minute eu am adaugat si cateva ornamente sub forma de steluta facute din aluatul care mi-a ramas.
Cand s-a copt se poate verifica cu o scobitoare, daca iese curata putem scoate placinta din cuptor si o lasam la racorit pe un gratar.
Placinta cu dovleac se serveste calda dar si rece, simpla sau cu smantana sau iaurt grecesc.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii