Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Este placinta care-mi place cel mai mult si cel mai mult si daca ii adaug si ceva "accesorii" cum ar fi de exemplu coaja de portocala confiata atunci rezultatul este unul la care papilele gustative nu poate rezista sa nu savureze o asa bunatate.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 2 linguri cu coaja confiata de portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
  • ulei pentru uns aluatul si tava
  • faina pentru tapetat tava
  • 1 ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea, uleiul si oul. Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc. Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga. Framantam bine.

Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic. Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit, la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min. (pana isi dubleaza volumul).

In tot acest timp ne ocupam de umplutura: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, coaja confiata de portocala, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul... acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare.

Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn. Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati, presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta. Ungem o tava (eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.

Punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat. Batem un ou si ungem placinta cu el. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min. Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia