Placinta cu branza

Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 linguri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g de faina de orez
  • 160 g zahar brun
  • 6 g praf de copt
  • 500 g branza uscata de vaca
  • 80 g stafide spalate

Mod de preparare

Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 lingurite rase) praf de copt. Astupam borcanul si amestecam foarte bine prafurile.

Apoi, cu ajutorul unei furculite sfaramam 500 g branza uscata de vaca, apoi amestecam cu 80 g stafide spalate si razuim coaja de pe o lamaie. Dupa care aprindem cuptorul, fixam la 240 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 5) , apoi ungem gros, cu ½ din 100 g de unt moale ,o tava mai mica smaltuita.

Jumatate din amestecul de faina de orez se presara uniform pe fundul tavii . Adaugam peste branza de vaci, apoi presaram cealalta jumatate din amestecul de faina de orez peste stratul de branza.. Batem cele 2 oua intregi, adaugam 10 g de zahar vanilat si 2 dl lapte, apoi turnam cu grija amestecul de branza batut spuma peste placinta. Sa avem grija ca faina sa nu ramana nicaieri uscata. La urma, taiem untul in felii subtiri si il punem peste placinta.

O punem in cuptorul fierbinte si o coacem la foc iute 5 minute, apoi la foc mediu inca aprox. 35 de minute, pana ce devine maronie deschisa. Daca s-a racit, taiaem in dreptunghiuri mai mici si o servim proaspata. Nu se tine in frigider. A doua zi se serveste incalzita in cuptorul cu microunde.
Alte retete cu branza

Placinta branza

Foietaj cu branza

Prajitura cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Prajitura Duo Chocolat
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide