Placinta cu bezea de agrise

Placinta cu bezea de agrise este o prajitura delicioasa vara, cand agrisele sunt proaspete. Agrisele nu sunt niste fructe foarte folosite in bucataria internationala pentru ca nu se prea gasesc, dar la noi sunt din plin, sa profitam de ele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu bezea de agrise

Ingrediente

  • 375g aluat de tarta
  • 50g zahar
  • 400g agrise
  • 2lg sirop de soc
  • 2lg amidon
  • 3 galbenusuri
  • 75g unt la temperatura camerei
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 175g zahar

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, iar intr-o tava de tarta cu diametrul de 22cm intinde aluatul de tarta pe care l-ai pregatit sau l-ai cumparat, pana cand este crocanta si aurie. Dupa asta scade temperatura cuptorului la 150 grade celsius.

Pune zaharul, agrisele spalate si curatate de codite, si 275ml de apa intr-o tigaie si adu la punctul de fierbere pana cand agrisele se inmoaie (pot sa mai adaugi zahar daca agrisele au fost mai acrisoare). Scurge lichidul intr-o alta tigaie, iar din doua linguri fa un sos cu ajutorul amidonului, iar apoi toarna-l in restul lichidului si amesteca pana se dizolva complet. Pune din nou la foc pana se ingroasa. Adauga galbenusurile si untul, dar si agrisele. Toarna in forma de tarta.

Bate bine albusurile pana se intaresc, apoi adauga zaharul in 2 ture si siropul de soc. Mixeaza in continuare pana cand se dizolva tot zaharul. Cu ajutorul unui posh sau cu o lingura aranjeaza bezeaua, si coace tarta pentru 40 de minute, pana cand e aurie si crocanta.


Tarta cu bezea de agrise se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia