Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie, nefiind crescuta in sere. Aceasta placinta crocanta cu rubarba si mere este un inceput bun pentru a-i descoperi gustul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Ingrediente

  • Pentru baza de fructe:
  • 2 mere curatate si taiate in felii de 1cm
  • 300g zahar tos (sau mai mult
  • depinde de cat de dulce e rubarba)
  • 8baghete de rubarba
  • taiate in bucati de 2 cm
  •  
  • Pentru crusta crocanta(crumble):
  • 450g faina
  • 250g unt rece
  • cubulete
  • 125g zahar brun
  • 125g zahar demerara
  • 50g fulgi de ovaz (sau pesmet)
  •  

Mod de preparare

Pentru baza de fructe: pune rubarba si jumatate din cantitatea de zahar tos intr-o tigaie, la foc mediu pana cand fructele incep sa lase sos. Transfera-le intr-o strecuratoare si apasa-le foarte usor cu o lingura de lemn, ca sa lase mai mult suc.

Pune si merele feliate intr-o oala impreuna cu restul de zahar si doua linguri de apa la foc mic si gateste-le pentru doua minute pana se caramelizeaza. Pune deoparte si lasa-le sa se raceasca.

Amesteca apoi rubarba impreuna cu merele si incalzeste cuptorul la 160 de grade celsius.

Pentru aluatul crocant: Amesteca faina, cele doua tipuri de zahar si un varf de sare intr-un bol, adauga si untul si amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat faramicios, fara ca untul sa se topeasca sau se inmoaie. Daca se intampla acest lucru inainte sa gatesti mai lasa acest amestec la frigider. Adauga fulgii de ovaz sau pesmetul si amesteca cu lingura.

Aseaza intr-un vas emailat potrivit pentru cuptor baza de fructe si aseaza deasupra uniform aluatul crocant.

Lasa la cuptor pentru 25 de minute, pana cand crusta crocanta devine aurie, fructele sunt deja gatite in prealabil asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor.




Placinta crocanta cu rubarba si mere se serveste calduta, cu inghetata de vanilie, iaurt sau crema englezeasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia