Incepem pregatirea acestor prajituri in forma de piersici cu aluatul. Prajiturile piersici sunt delicioase si foarte aspectuoase. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lam
Incepem pregatirea acestor prajituri cu aluatul. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale, din care se formeaza mici bile. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza bilele de aluat, cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul. Se tin in cuptor 20-25 minute.
Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos se foloseste la crema.
Crema: Se bate untul cu zaharul farin. Se adauga nucile, cacaua, esenta si miezul scos mai devreme. Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat, se adauga putin lapte. Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.
Piersicile se decoreaza cu dungi din glazura de zahar, cu ajutorul unei pensule mici, apoi se tavalesc prin zahar tos. Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie si colorant alimentar. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniVazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!
Ciorba de cartofi cu tarhonIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii