Pavlova cu afine

Pavlova cu afine este o prajitura delicioasa de vara. Bezeaua crocanta in exterior si dulce se potriveste de minune cu afinele acrisoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pavlova cu afine

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 90 gr migdale
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 portocala
  • 300 gr afine
  • 300 gr frisca
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Puneti afinele bine spalate pe un servet ca sa se scurga bine apa de pe ele, apoi puneti-le intr-un castron, presarati-le cu 1 lingura zahar si cu coaja rasa de portocala. Stoarceti peste ele sucul de portocala, amestecati-le si tineti-le la rece.

Bateti albusurile spuma, adaugand sarea. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, tot cate o lingura, dupa care bateti spuma energic. Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti 5 minute. Turnati compozitia de mereng (bezea) obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20 cm sau pe forme mai mici daca doriti sa faceti portii individuale. Coaceti blatul in cuptorul incalzit dinainte, la foc foarte mic, eventual cu usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, acoperiti-l cu o foaie alba de hartie. Lasati blatul la racit, despindeti-l de pe folia de copt si puneti-l pe un platou mai mare.

Turnati peste el un strat gros de frisca si peste aceasta puneti afinele. Puteti de asemenea sa amestecati afinele in frisca si sa pastrati cateva pentru decor.


Serviti pavlova cu afine rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide