Patratele de lamaie si portocala

Patratelele de lamaie si portocala este o reteta de prajitura de casa, foarte racoritoare si usor de preparat. Gustul ei proaspat de fructe te va revigora.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Patratele de lamaie si portocala

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 gr unt
  • 40 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite coaja lamaie
  • Crema:
  • 35 gr faina
  • 125 gr suc lamaie
  • portocala(eu am pus o lamaie si o portocala)
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite coaja potocala

Mod de preparare

Pentru blat:

Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si scoarta de lamaie. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam pana obtinem o bila omogena si compacta.

Intindem aluatul cu mana, direct in tava tapetata cu hartie pentru copt, o intepam cu furculita pe toata suprafata si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand s-a colorat pe margini e gata.

Pentru crema care va merge la cuptor:

Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema, adaugam faina si sucul de lamaie si portocala si coaja deportocala si mixam inca vreo 3 minute.

Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si turnam deasupra crema. O mai dam la cuptor 25-30 de minute, o lasam la racit, o pudram cu zahar si se poate servi.


Prajitura patratele de lamaie cu portocala se serveste taiata in patrate si pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia