Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Trigoanele marocane cu umplutura de migdale sunt niste pateuri mici, parfumate cu sirop de miere, portocale si apa de trandafir.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 300g migdale macinate
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • un varf de sare
  • 30g unt nesarat
  • 20ml apa de trandafir
  • Pentru aluat:
  • aluat foi de placinta
  • unt topit
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 50g miere
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  •  

Mod de preparare

Briouat - pateurile marocane prajite, si apoi scufundate intr-un sirop parfumat cu apa de trandafiri, sunt servite de cele mai multe ori la ocazii speciale sau la ritualul de servire a ceaiului.

Incepem prin a prepara umplutura de migdale:

Imparte migdalele in jumatate, una dintre ele prajeste-o intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Pune jumatatea neprajita in blender alaturi de jumatate din cantitatea de zahar.

Dupa ce s-au racit si migdalele prajite, adauga-le si pe ele in blender alaturi de jumatatea din zahar ramasa.

Adauga amandoua amestecurile de migdale intr-un bol, adauga apa de trandafiri si untul si  amesteca cu mainile pana obtii o pasta.

Formeaza din aluatul de placinta bile, pe care apoi le intinzi in patrate. Sau taie-l pur si simplu in patrate de 5cm. Unge mijlocul cu putin unt si aseaza cu o lingura din pasta de migdale chiar aproape de un capat.

Prinde de capatul in care este umplutura, du-l in celalalt capat ca sa o sigilezi, si apoi in sus ca sa formezi triunghiul. Unge cu oul batut ca sa "sigilezi" pateul. Repeta procedeul pana nu mai ai umplutura.

Incalzeste ulei intr-o tava, in timp ce incalzesti si mierea impreuna cu apa de trandafiri. Ia mierea de pe foc si pune-o la indemana.

Prajeste fursecurile in baia de ulei, intorcandu-le periodic, pana cand sunt rumene pe ambele parti, dupa care transfera-le, asa calde, in sirpoul de miere.

Aseaza fursecurile pe o farfurie si presara-le cu susan daca doresti.

 

 

 


Fursecurile marocane cu migdale se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia