Passion cake

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Passion cake

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 2 pliculete budinca de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 200g unt
  • 4 linguri de lapte
  • Mousse de ciocolata cu zmeura:
  • 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura
  • 150g ciocolata de lapte
  • 200ml smantana lichida
  • 300g purè de zmeura
  • Mousse caramel:
  • 60 ml apa rece
  • 12g gelatina foi
  • 2 linguri brandy
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 galbenusuri
  • 480 gr frisca
  • Glazura de ciocolata:
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100ml smantana
  • Glazura de zmeura:
  • 300g zmeura
  • 200g zahar pudra
  • 10 g gelatina foi

Mod de preparare

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti in tava dinainte pregatita si puneti la cuptor la 180°C timp de 20 minute. Blatul odata copt scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca bine pe gratar dupa care il taiati in trei.

Mousse de cioco si zmeura:

3

Incalziti smantana intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati ciocolata alba cu picaturi de zmeura. Apoi adaugati si ciocolata cu lapte facuta bucati. Lasati sa se raceasca bine, introduceti la frigider. Cand glazura este rece mixati-o bine pana devine ca o crema apoi adaugati purè-ul de zmeura.

Mousse caramel:

3

Gelatina o inmuiati in putin apa (eu am folosit agar-agar). Zaharul se carameleaza. Cand ajunge la culoarea caramelului adaugati cu multa atentie 2 linguri de apa. Apoi varsati usor, in fir gelatina. Se amesteca pana devine un sirop dens, se indeparteaza de pe foc si se raceste putin. Intre timp se mixeaza ouale si se adauga putin cate putin siropul caramel. Separat se mixeaza frisca si se amesteca usor compozitiei de oua si caramel.

Asamblare tort:

3

In forma de tort pregatita cu folie transparenta se pune unul din blaturi. Se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy. Se adauga mousse-ul de ciocolata si zmeura. Peste acest mousse se adauga zmeura(asa zice reteta) Eu am pus fructe de padure si capsuni, cam 250g. Urmeaza al doilea blat la fel insiropat ca si primul peste care se pune stratul de mousse caramel. Se termina asamblarea cu ultimul blat insiropat la randul sau se lasa la frigider peste noapte.


A doua zi se scoate pe gratar se imbraca in glazura de ciocolata. Se lasa sa se inchege prima glazura, apoi se adauga glazura de zmeura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia