Pasca impletita pentru Paste

Pasca este un element nelipsit de pe masa de Paste. Sunt o multime de retete de pasca, dar cea impletita este preferata mea.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pasca impletita pentru Paste

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT
  • - 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • - 1 cup de lapte cald
  • 1/2 cup zahar
  • - 80 g de unt moale
  • - 1 lingurita de sare
  • - 2 oua
  • - 4 si 1/2 cups de faina 000
  • INGREDIENTE UMPLUTURA
  • 500g branza prospata de vaci
  • zahar (dupa gust)
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 5 linguri gris
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Am pus drojdia in lapte caldut, adaugand si untul moale.
Am frecat ouale cu zaharul si sarea.
Peste lapte am turnat ouale frecate, vanilia, apoi faina.
Am framantat, pana cand am obtinut un alauat elastic, usor lipicios, dar care nu se lipea de maini.
Am lasat la crescut, acoperit...pana si-a dublat volumul.

Intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele.

Am impartit aluatul in 3 parti inegale.
Una am intins-o si am pus-o in tava (multumesc anne16) unsa si tapetata, o alta parte am impartit-o iar in doua, o parte am oprit-o pt floricelele de deasupra si din cealalta am facut un 'snur' care l-am pus roata imprejur pe langa peretii tavii.
Iar din ultima parte de aluat am impletit un colac pe care l-am pus pe acet 'snur', apoi am turnat umplutura in mijloc.

Dupa ce a crescut un pic am uns-o cu ou batut, am introdus-o in cuptor si am lasat-o pana mi-a placut cat e de rumenita.


Pasca impletita pentru Paste se serveste la masa ca desert.

Aceasta reteta de pasca a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce