Reţetă de preparare a papanaşilor. Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza in amestecul de branza, adaugandu-se s
Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza in amestecul de branza, adaugandu-se si un praf de sare. Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la dospit 45 de minute. Din aluat se formeaza gogosile, facandu-i-se fiecareia o adancitura in mijloc. Se incinge uleiul si se prajesc gogosile, intorcandu-se si avand grija sa se rumeneasca pe fiecare parte. Cand sunt gata, se scot pe un servet din hartie, ca sa se absoarba excesul de grasime.
Se asaza cate trei-patru papanasi pe o farfurie si se acopera cu doua lingurite de smantana si cu gemul de caise. Se presara zahar pudra, in care s-a amestecat un pliculet de zahar vanilat.
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tiramisu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii