Reţetă de preparare a papanaşilor cu crema de cacao si nuci

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 500g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri de gris
  • 250 g de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un pahar de lapte
  • 150 g de cacao
  • o lingurita de rom
  • 50 g nuci prajite si rasnite
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena si zaharul se topeste.Se asaza pe foc o cratita cu apa. Cand aceasta clocoteste, se ia cu lingurita uda din compozitie, formandu-se papanasii, care se cufunda in apa fierbinte. Se lasa la fiert aproximativ un sfert de ora. Se scot cu spumiera si se asaza pe un platou. Se freaca apoi cele patru galbenusuri cu zaharul si cu un praf de sare si se pun la fiert. Se adauga laptele si cacaua, amestecand continuu, pana cand amestecul devine consistent. Dupa ce a dat in clocot, se ia vasul de pe foc si se Iasa la racit, intre timp, se bate untul spuma impreuna cu nucile, care au fost mai intai rasnite si apoi rumenite intr-o tigaie, la foc mic. Spuma de unt si nuci se rastoarna peste crema de cacao, amestecandu-se foarte bine.
Papanasii se servesc acoperiti cu aceasta crema si cu nuca rumenita presarata deasupra.

Alte reteta papanasi recomandate

Galuste prune

Ciocolata de casa

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala