Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa montezi pandispanul ca sa arate ca niste cirese atunci cand il tai felii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Pandispan cu rahat

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • rahat rosu
  • cacao
  • un praf de sare

Mod de preparare

Inainte sa va apucati de facut pandispanul, modelati niste drugi din rahat (dupa ce l-ati lasat la caldura sa se inmoaie putin)- ca pe plastilina: Cind veti pune acesti drugi in pandispan, nu uitati sa ii dati printr-un strat subtire de faina!!!! (altfel, se duc la fundul tavii si nu mai iese asa frumos).

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam niciun fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta (de rom, lamaie, portocala), iar apoi se bat bezea. Se amesteca apoi cele doua- albusuri cu galbenusuri. Se adauga si faina.

Cind punem in tavi, compozitia trebuie sa curga, ca o smintina groasa. Din compozitia de pandispan luati deoparte ceva mai putin de un sfert (cam cit ne trebuie pentru a trasa patru drugi dintr-o parte in alta a tavii de chec) si amestecati cu cacao.

Montarea pandispanului cu cirese:

4

Se pune primul strat de compozitie in tava (stratul cel mai gros de compozitie dintre toate dar ceva mai putin de jumatate) si deasupra trei drugi de rahat (ii dati mai intii prin faina si-i scuturati bine). Intre drugi trasam doua linii din aluatul cu cacao ca sa inchipuie coditele cireselor (rahatul, mai greu, se duce la fund putin, iar 'cozile' cresc odata cu pandispanul).

Adaugam apoi inca un strat de compozitie de pandispan (mai subtire decit primul), apoi inca trei drugi de rahat (asezati aproximativ peste ceilalti, sa iasa ciresele paralele). Peste ultimul rind de drugi de rahat se pune ce a mai ramas din compozitie (foarte putin, numai cit sa le acopere ciresele oricum se mai 'scufunda'). Daca tot mi-a mai ramas putina compozitie cu cacao, deasupra am facut un model. Am dat tava la cuptorul preincalzit 25 de minute. Atentie! 20 de minute nu se deschide usa cuptorului, ca se lasa checul-pandispan!!! Abia dupa vreo 25 de minute puteti verifica cu paiul.


Pandispanul cu rahat este delicios.

Reteta Pandispan cu cirese a fost propusa de Gabriela Carmen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia