N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa montezi pandispanul ca sa arate ca niste cirese atunci cand il tai felii.
Inainte sa va apucati de facut pandispanul, modelati niste drugi din rahat (dupa ce l-ati lasat la caldura sa se inmoaie putin)- ca pe plastilina: Cind veti pune acesti drugi in pandispan, nu uitati sa ii dati printr-un strat subtire de faina!!!! (altfel, se duc la fundul tavii si nu mai iese asa frumos).
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam niciun fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta (de rom, lamaie, portocala), iar apoi se bat bezea. Se amesteca apoi cele doua- albusuri cu galbenusuri. Se adauga si faina.
Cind punem in tavi, compozitia trebuie sa curga, ca o smintina groasa. Din compozitia de pandispan luati deoparte ceva mai putin de un sfert (cam cit ne trebuie pentru a trasa patru drugi dintr-o parte in alta a tavii de chec) si amestecati cu cacao.
Se pune primul strat de compozitie in tava (stratul cel mai gros de compozitie dintre toate dar ceva mai putin de jumatate) si deasupra trei drugi de rahat (ii dati mai intii prin faina si-i scuturati bine). Intre drugi trasam doua linii din aluatul cu cacao ca sa inchipuie coditele cireselor (rahatul, mai greu, se duce la fund putin, iar 'cozile' cresc odata cu pandispanul).
Adaugam apoi inca un strat de compozitie de pandispan (mai subtire decit primul), apoi inca trei drugi de rahat (asezati aproximativ peste ceilalti, sa iasa ciresele paralele). Peste ultimul rind de drugi de rahat se pune ce a mai ramas din compozitie (foarte putin, numai cit sa le acopere ciresele oricum se mai 'scufunda'). Daca tot mi-a mai ramas putina compozitie cu cacao, deasupra am facut un model. Am dat tava la cuptorul preincalzit 25 de minute. Atentie! 20 de minute nu se deschide usa cuptorului, ca se lasa checul-pandispan!!! Abia dupa vreo 25 de minute puteti verifica cu paiul.
Pandispanul cu rahat este delicios.
Reteta Pandispan cu cirese a fost propusa de Gabriela Carmen
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii