Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si
Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si restul de zahar. Sfarama branza, pune-o in amestecul cu praf de budinca, dupa care adauga si spuma. Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda pentru tort cu diametrul de 24 cm, toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 °C) timp de 20 de minute, dupa care la o temperatura mai mica (160 °C), in jur de 40 de minute. Daca vrei, poti imparti aluatul in doua, obtinand astfel doua foi, care sunt gata in 30 de minute. Pentru crema amesteca laptele cu praful de budinca si cu zaharul vanilat, fierbe-l pana devine dens si lasa-l la racit. Freaca margarina cu zahar pudra si amesteca-l cu crema racita. Taie blatul in doua. Unge foaia de jos cu 1/3 din crema. Aseaza capsuni feliate si unge cu 1/3 din crema. Aseaza cealalta foaie. Unge foaia de sus si marginile cu crema. Lipeste pe margine felii de migdale. Decoreaza tortul cu capsuni feliate, stropeste-l cu putin sirop de capsuni si poti aseza si cateva frunze de lemongrass. Feliaza-l cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Alte retete prajituri recomandate
Placinta visine
Sirop de visine
Gem de visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii