Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si
Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si restul de zahar. Sfarama branza, pune-o in amestecul cu praf de budinca, dupa care adauga si spuma. Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda pentru tort cu diametrul de 24 cm, toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 °C) timp de 20 de minute, dupa care la o temperatura mai mica (160 °C), in jur de 40 de minute. Daca vrei, poti imparti aluatul in doua, obtinand astfel doua foi, care sunt gata in 30 de minute. Pentru crema amesteca laptele cu praful de budinca si cu zaharul vanilat, fierbe-l pana devine dens si lasa-l la racit. Freaca margarina cu zahar pudra si amesteca-l cu crema racita. Taie blatul in doua. Unge foaia de jos cu 1/3 din crema. Aseaza capsuni feliate si unge cu 1/3 din crema. Aseaza cealalta foaie. Unge foaia de sus si marginile cu crema. Lipeste pe margine felii de migdale. Decoreaza tortul cu capsuni feliate, stropeste-l cu putin sirop de capsuni si poti aseza si cateva frunze de lemongrass. Feliaza-l cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Alte retete prajituri recomandate
Placinta visine
Sirop de visine
Gem de visine
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniSunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...
Desert prajitura pufoasa cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii