Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

Daca as putea sa gatesc in fiecare zi negresa fara sa-mi fac griji din cauza kg in plus, aceasta negresa pufoasa cu nuci si ciocolata ar fi alegerea mea. Ciocolata amaruie se combina perfect cu nucile crocante.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

Ingrediente

  • 200g ciocolata amaruie
  • 100g unt
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 55g nuci tocate grosier
  • cacao pudra

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade celsius. Tapeteaza o forma potrivita pentru cuptor (20cm) cu hartie pentru copt si unge suprafata de deasupra cu putin ulei sau unt.

2. Topeste ciocolata impreuna cu untul la baie de aburi sau la foc mic pana cand amestecul este lucios si lichid. Ia oala de pe foc, sdauga zaharul si amesteca cu o lingura de lemn pana cand se incorporeaza in timp ce amestecul se raceste usor.

3. Bate ouale usor ca pentru omleta, dupa care adauga-le in amestecul de ciocolata. Daca iti e teama ca ouale sa nu "taie" compozitia, adauga prima data putina compozitie de ciocolata in oua, ca sa le cresti temperatura.

4. Apoi adauga faina, praful de copt si extractul de vanilie si amesteca pana cand se omogenizeaza. Adauga si nucile tocate grosier si amesteca usor.

5. Toarna aluatul pentru negresa in tava si coace-l pentru 30-35 de minute. Dupa ce o scoti de la cuptor taie prajitura in bucati si presara deasupra cacao pudra.


Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata se serveste dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia