Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasc
Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se pun deoparte 12-15 linguri din compozitie pentru glazura. Se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma. Dupa ce s-a racit compozitia, se amesteca cu galbenusurile, faina in ploaie, praful de copt stins si apoi albusurile spuma. Se pune compozitia in tavi de chec, unse cu margarina si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor incins, la foc potrivit, nedeschizindu-se cuptorul 15 min. Dupa 30-40 min sint gata. Asa fierbinte, se toarna cu o lingura glazura, pe deasupra.
Alte retete recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post
Comentarii