Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

• taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blenderul performant Oster Reversible, impreuna cu iaurtul, zaharul

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Ingrediente

  • faina integrala de secara - 250 g
  • zahar brun - 125 g
  • dovlecei - 2 buc
  • iaurt grecesc - 150 g
  • ulei - 60 ml
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • cacao - 40 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • frisca lichida - 200 ml
  • ciocolata neagra - 150 g
  • zahar pudra - o lingura cu varf
  • vanilie - 1 lingurita
  • migdale feliate pentru decor 100 g

Mod de preparare

• taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blenderul performant Oster Reversible, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
• mixati pana obtineti un piure fin
• amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
• turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
• puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
• puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
• verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
• lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
• puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
• adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
• taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
• lasati prajitura la frigider o ora

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia