Un dulce cremos si gustos, adorat de copii si nu numai!
Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie. Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca) Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi galbenusurile (rand pe rand) si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza totul. Albusurile se bat spuma (foarte bine) si se incorporeaza in compozitie. Se unge o tava/forma de copt cu putin unt sau ulei si se toarna compozitia obtinuta. Este suficient de densa, astfel ca biscuitii Oreo se asaza frumos, deasupra, din loc in loc. Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testati cu o scobitoare). Dupa coacere, se lasa la racit in cuptor. Pentru glazura: se topesc untul cu ciocolata, se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul. Glazura se toarna peste negresa rece. Se orneaza cu fructe de padure. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii