Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

O praji de te lingi pe degete... O combinatie intre dulcele dat de stafide si rahat si merisoarele putin acrisoare. Si daca optam si pentru niste nuca usor prajita atunci efectul va fi unul de senzatie.

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Ingrediente

  • 400 g Zahar alb
  • 5 galbenusuri
  • 250 g Unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g Stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa Scortisoara
  • 2 pliculete zahar Zahar vanilat
  • 1 fiola Esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită

Mod de preparare

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul. Adaugam restul de nuca (eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.


Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (cu aproximatie).


Asamblam prajitura pe un platou sau pe un blat. Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine. Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune. Prepararea glazurii Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.


Se amesteca bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc. Se adauga cacao. Se amesteca. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii. Decoram cu bomboane ornament. Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia