O prajitura gustoasa, preferata atat de cei mici cat si de cei mari :)
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu pana la incorporare. Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de spuma de albusuri, amestecam usor cu o lingura din lemn, apoi repetam procedura pana la incorporarea completa a albusurilor batute si a fainii.
Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi scobim blatul, vezi foto. Curatam bananele de coaja si le asezam in blat. Pentru crema mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.
Peste banane punem crema, dam prajiturii forma de cupola, apoi presaram peste crema firimiturile obtinute prin scobirea blatului. Apasam usor cu palmele sa se lipeasca de crema, dam la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii