Muffins cu portocale si inima de nuca

Briosele cu portocale si inima de nuca sunt absolut delicioase. Ai mai mult cu 5 minute de lucru decat la clasicele briose, dar rezultatul merita cu siguranta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu portocale si inima de nuca

Ingrediente

  • 50 gr nuca
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  •  
  • 350 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 80 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 gr suc de portocale
  • 50 gr lapte

Mod de preparare



In aceste zile geroase de iarna e nevoie de cate un desert care sa incalzeasca sufletul. Si atunci cand un aluat simplu, aromat si delicat nu ajunge, va invit sa dati crema pe o umplutura ce aminteste timid de cozonacul de Craciun, o umplutura care sta pitita in inima unor muffinsi pufosi, gata sa surprinda si sa cucereasca.

Macinati nuca si amestecati-o cu zahar si scortisoara. Eu am macinat nuca proaspat si era suficient de uleioasa sa se inchege singura. Daca insa nu vi se leaga umplutura, adaugati 1-2 linguri de suc de portocale.


Formati mici bilute pe care le asezati in formele de muffin.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt.

In alt vas amestecati bine cu mixerul zaharul cu untul, adaugand apoi oul, sucul de portocale si laptele.
Treptat adaugati si faina pana se formeaza aluatul.

Turnati aluatul peste bilutele de nuca si dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Reteta de briose cu portocale si inima de nuca apartine: divainbucatarie.ro




http://amainbucatarie.blogspot.com/ ama [email protected]


Serviti briosele cu portocale si inima de nuca oricand va e pofta de ceva bun, calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia