Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase de vara. Combinatia dintre lime si ciocolata alba este perfecta din punctul meu de vedere...acru cu dulce ;)
Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final faina amestecata cu praful de copt, ciocolata alba si omogenizam.
Intr-o tava pentru briose asezam cate o foita speciala de hartie sau de silicon si cu o lingura distribuim din compozitie pana umplem 2/3 din capacitatea maxima a formei.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam sa se racoreasca in tava 5 minute, apoi le tranferam pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Pentru glazura:
Amestecam zaharul pudra cu sucul de lime pana obtinem o pasta. Cu pasta rezultata intindem peste muffins cu o lingurita si lasam sa se intareasca.
Sunt foarte bune langa cafeluta sau bautura preferata la micul dejun! Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii