Muffins cu ciocolata

Muffins cu ciocolata este un desert delicios pentru care aveti nevoie de faina, zahar, ciocolata, oua, sirop de mere, ciocolata alba, unt de arahide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g unt topit
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri esenta rom
  • 1 lingura cu varf unt de arahide
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 g marshmallows de mere sau cu ce aroma preferati
  • 80 g ciocolata alba
  • 20 g sirop de mere
  • sau unul compatibil cu marshmallows-ul ales;

Mod de preparare

Mixati albusurile spuma cu zaharul pudra. Dupa ce spuma sta batz, turnati cele 3 galbenusuri batute si ele in prealabil, pe care le incorporati cu o lingura de lemn (uitati de mixer dupa ce bateti albusurile). Adaugati succesiv faina, praful de copt si untul topit. Zdrobiti ciocolata neagra, pe care o turnati in compozitie, plus esenta de rom, untul de arahide si scortisoara. Compozitia astfel obtinuta o turnati in formele de muffins, pe care le pudrati inainte cu putina faina; si le bagati la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Preparare glazura:
Puneti la topit, la foc mic, marshmallow-ul, impreuna cu ciocolata alba si sirop-ul de mere, amestecand continuu, nu care cumva sa se arda minunea.
Dupa ce s-au racit putin 'ciupercutele', le imbracati cu glazura si bombonele aurii, sau va jucati cu imaginatia, fiecare dupa bunul plac.



Se servesc in compania unui ceai de merisoare cu gheata, sau ghimbir. Sa aveti pofta.
Sursa acestei retete este blogul culinar www.dulcegarii-culinare.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia