Muffins cu cappuccino si fulgi de ciocolata alba

Muffins cu cappuccino si fulgi de ciocolata alba sunt deliciosi si pufosi, cu un gust ciocolatos pronuntat, adorat de toata lumea.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu cappuccino si fulgi de ciocolata alba

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • chiar si o lingurita si jumatate
  • 13 forme (hartii de briose/muffins din hipermarket- eu am luat de la Zenker)
  • 1 cana sau o jumatate de cana cu faina alba
  • 75 de ml de ulei de floarea-soarelui
  • 3 oua mari
  • 1 pliculet de 12 grame de cappuccino de la La Festa (cu ciocolata)
  • cateva cubulete de ciocolata alba rasa
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 cana cu zahar alb.

Mod de preparare

Mod de preparare
Se bat ouale spuma intr-un castron mare (Se poate folosi telul sau mixerul pentru mai multa spuma). Se adauga apoi treptat zaharul vanilat si cel alb. Se bat ouale din nou, apoi se adauga, cu grija, faina, uleiul, praful de copt, fulgii de ciocolata si praful de cappuccino. Se amesteca bine cu mixerul pana la omogenizare.
Se preincalzeste cuptorul. Se ia o tava termorezistenta (poate fi si tava cuptorului) si se asaza hartiile de muffins. Se ia apoi castronul si, cu ajutorul unei lingurite mici, se toarna direct in formele de briose.
Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului de briose.
Se baga apoi tava in cuptor, unde va sta cam o jumatate de ora la foc moderat., pana in momentul in care briosele au crescut suficient de mult pentru a umple formele, miros frumos ( miros a chec) si sunt pufoase.
Se pot incerca, usor, cu o scobitoare. In plus, uitati-va pe fundul formelor pentru a vedea culoarea lor, asa vedeti daca s-au facut complet.


Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Briosele se servesc calde si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia