Mouffin cu mac

Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se toarna in lapte, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 100 ml lapte pentru budinca
  • 2 – 3 linguri zahar
  • Pentru aluat:
  • 100 g mac macinat
  • 100 g tarate de ovaz
  • 100 g faina fina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita nucsoara
  • 2 oua

Mod de preparare

Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se toarna in lapte, se fierbe pana se ingroasa. Budinca se lasa la racit Cuptorul se incalzeste la 180°C,formele de copt mouffin se tapeteaza cu hartie special pentru mouffin.

Macul se amesteca cu taratele de ovaz si faina cu bicarbonatul de sodiu, praf de copt, coaja rasa de lamaie, scortisoara si nucsoara. Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga ulei. Amestecul de faina si laptele ramas se adauga la galbenusuri in cantitati mici si alternativ. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se amesteca cu grija cu aluatul. Aluatul preparat se portioneaza cu lingura in formele de copt pentru mouffin in proportie 3 linguri de aluat la 1 lingura de umplutura si iar de aluat. Se coc 15 – 20 de minute.
Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia